Menu

Schiphol Kantoor Innovatie

home / projecten / Schiphol Kantoor Innovatie

Verbeelding van de kantoor innovatie voor Schiphol [© Except Integrated Sustainability]

Naar een veerkrachtig CBD van Schiphol

Schiphol Kantoor Innovatie

De wens om een frontrunner te worden in het ontwikkelen van een duurzame, veerkrachtige en innovatieve luchthaven hebben we een uitgebreide verkenning verricht naar de mogelijkheden binnen de context van Schiphol. De verkenning richten zich op de mogelijkheden en hoe de verschillende mogelijkheden ten opzichte van elkaar presteren. We hebben uiteindelijk een onderzoeksrapport opgeleverd met een programma van mogelijkheden.

Door innovatie in kantoortypologieën blijkt het mogelijk om de performance van mensen in een kantooromgeving met meer dan 20% te verhogen. Dat betekent dat de gezondheidsvoordelen van het gebouw de bouwkosten al terugbetalen. Een tweede belangrijke component is de beoogde parkeergarage, Door de grote doorloop, de logische routing en de wens om het parkeren zo dicht mogelijk bij de terminal te organiseren is dit een uitdaging. Tot slot hebben we nadrukkelijk tot doel de biodiversiteit te verhogen in een gebied dat op dat vlak, vanwege veiligheid, behoorlijk kaal is. Vogels worden geweerd. Daar hebben we een aantal oplossing voor bedacht.

Hoe ziet dat eruit? Spectaculair, dat zeker maar het is nog in procedure. Hopelijk kunnen we volgend jaar in detail uiteenzetten hoe dit precies werkt. Hou de website van Except Integrated Sustainability, onze opdrachtgever, in de gaten.

Voorbespreking tijdens de derde en laatste SiD sessie [© Except Integrated Sustainability]

Overleg tijdens de SiD sessie [© Except Integrated Sustainability]

Tags

In opdracht van

In samenwerking met

Share